Limingalle lisää kasvuvoimaa

Väestöltään Suomen nopeimman kasvava Liminka odottaa saavansa aivan kuntakeskuksen naapuriin rakennettavasta uudesta kauppakeskuksesta voimakkaasti lisää kasvuvoimaa. Pohjantien jatkaminen moottoritienä Raahentien risteykseen ns. Haaransillalle, turvallisuus, toimivat peruspalvelut ja reipaskokoisten tonttien tarjonta, kunnanjohtaja Pekka Rajala luettelee Limingan kunnan vahan kasvun tekijöitä. Vuosittain 500 uudella asukkaalla kasvavan ja nyt jo lähes 9 000 asukkaan kunnassa ainoastaan kaupan palvelut ovat jääneet muusta kehityksestä, Pekka Rajala perustelee reilunkokoisen tontin varaamista uudelle palvelukeskittymälle.


Liminganportiksi nimetylle kauppakeskukselle on varattu yhteensä 11 hehtaarin suuruinen maa-alue ja kunta on kaavoittanut alueelle sijoittuviin kiinteistöihin kaikkiaan 20 000 neliötä. Kuntalaisista ja kasitiellä liikkujista muodostuvan
asiakaskunnan lasketaan nousevan vuodessa jopa miljoonaan, valottaa kauppakeskuksen ensimmäistä vaihetta yhdessä Keskon kanssa suunnitteleva Liminganportti 1 Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Välikangas. Neljästä viiteen vuoteen Veli-Matti Välikangas aikatauluttaa kauppakeskuksen rakentamisen ja mitoittaa sen euroissa 18-22 miljoonan suurhankkeeksi.

 

 

Väestönkasvua ja työvoimaa

 

Limingan asukasluvun kasvuennuste vuoteen 2020 mennessä on

melkein 14 000.

 

 

Keltaisella merkittynä 20 minuutin ajoajalla saavutettava alue  Liminganportista.

 

Keltaisella merkittynä 20 minuutin ajoajalla saavutettava alue Liminganportista.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuonna 2009 13,8% prosenttia liminkalaisista työskenteli kaupan, majoituksen ja ravintolapalveluiden alalla. Tämä tarkoittaa sitä, että ammattitaitoista työvoimaa on saatavilla uuden liikekeskuksen tarpeisiin.